Hip-Hop

Tayyib Ali & Golvendans

Een unieke samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Tayyib Ali en de Nederlandse Hip-Hop groep Golvendans, bestaand uit virtuoze instrumentalisten die de eenvoud van een goede beat niet uit het oog verliezen. Ze breken zowel geografische als muzikalen grenzen, met muziek die smooth en uniek is, met een Hip-Hop punch die je raakt.


Tayyib Ali is een Hip-Hop artiest uit Philadelphia, PA. Muziek werd hem van jongs af aan bijgebracht. Voor Ali veranderde een hobby al snel in een passie. In de zomer van 2012 voltooide Tayyib Ali zijn eerste nationale US tour, de Visionary Music Group Tour, samen met Logic. 20 van de 25 shows uitverkocht. De MC heeft samengewerkt met namen als Lil Uzi Vert, Rockie Fresh, Tedy Andreas, The Madden Bro's, Jahlil Beats, Statik Selektah en nog veel meer. Met soulvolle teksten, originele beats en een authentieke hip-hop-vibe maakt Ali stappen naar de top.

Van productie tot exploitatie

Indigenous van Tayyib Ali & Golvendans

Tvyyib

Lees meer

Tayyib Ali & Golvendans hebben hun langverwachte album Indigenous uitgebracht, inclusief de single "10 Summers" ft. Blu. Het album kreeg veel aandacht op Spotify en werd opgenomen in afspeellijsten zoals Hip-Hop Cuisine, Movement, Cafe Chill, NMF en meer. De single kreeg steun van Radio Bruzz & Sublime.

Tayyib Ali in Apple Music’s Bars

Tvyyib

Lees meer

Last Left, de nieuwe single van Tayyib Ali & Golvendans is opgenomen in de internationale Hip-Hop-lijst BARS van Apple Music. Een fantastische start voor dit nieuwe project van Nederlandse bodem. De in-house productie heeft een internationaal geluid en past als geen ander bij Ali's smooth flow.

Lees meer

Tayyib Ali Bruzzed in BE

Tvyyib

Lees meer

De nieuwe single Last Left van Tayyib Ali & Golvendans wordt nu regelmatig gedraaid door het Brusselse radiostation Bruzz.be. De Amerikaanse rapper & tekstschrijver Tayyib Ali werkt op Last Left samen met de Nederlandse groep Golvendans. De vakkundige band smolt een fijne vintage sound dat perfect past bij Ali's smooth rap.

Tayyib Ali in Saturday Spotlight

Tvyyib

Lees meer

De in-house productie van Tayyib Ali belande in de rubriek Saturday Spotlight van HipHop-N-More, een toonaangevend blog voor fijnproevers. Ali's smooth flow matched als geen ander de vintage groove dat Golvendans in deze mellow Hip Hop track weet te pakken. De tekst is kritisch en is ondanks het metafoor van het gevangennissysteem, een algemeen betoog tegen onderdrukking in Amerika.

Lees meer

Tayyib Ali & Golvendans

Rapper Tayyib Ali in samenwerking met het Nederlandse Golvendans


De Hi-Fi vintage sound en Ali's smooth rap zorgt voor een grensverleggende samenwerking. De songs zijn nostalgisch naar de old-school hip-hop, en resoneren met succes binnen het afgebakende genre.

Lees Meer