Piano

Challem

Challem, geboren te Zoeterwoude, is op een reis om het leven te ontdekken. Zijn emoties, stem, bewegingen en reacties worden vertaald door zijn pianospel. De piano is voor Challem een instinctief instrument waar zijn gedachten hem naar sturen en zichzelf uitten door zijn spel. In 2022 ging Challem op tour op de fiets door Scandinavië om zo zijn ecologische voetafdruk te beperken. Zijn debuut EP's Aparigraha en Santosha (Télès Music) zijn lovend ontvangen en geneerden cross-platform meer dan 10 miljoen streams.


Pianist en componist Challem, speelt het liefst ‘in het moment’. Zijn opleiding kreeg hij onder andere op het conservatorium van Rotterdam. Maar het waren vooral pianisten Bert van den Brink en Joep Beving die Challem uitdaagde zich niet alleen als pianist maar ook als persoon te ontwikkelen. Zijn zucht naar vrijheid en zoektocht naar zichzelf bracht hem in Spanje, en ook daar liet de muziek hem niet los. Het resulteerde in zijn succesvolle sequel Aparigraha en Santosha.

Challem groeit naar de top

Radio 1 ziet Challem als hét pianotalent

@joachimchallem

Lees meer

Pianotalent Challem zou zo maar eens 'de nieuwe Joep Beving' kunnen worden, aldus Radio 1. Hij is uitgenodigd in de studio om overzijn nieuwe EP Aparigraha te vertellen, maar duikt ook in verhalen over fietsen naar concerten en zijn vriendin Sanne.

Lees meer

Streaming succes voor Challem

@joachimchallem

Lees meer

Na de release van Aparigraha met de singles Settle & Sanne (4 miljoen streams), bereikt de Nederlandse pianist met zijn vervolg EP Santosha wederom een groot publiek. Zijn laatste single Decor werd cross platform maar liefst 2 miljoen keer gestreamd. Met 400 duizend luisteraars per maand op Spotify begint Challem ook hier langzaam zijn fanbase uit te bouwen.

Lees meer

Challem

Rising star en pianist Challem scoort streaming-hit met Settle & Decor


Na de debuut release volgden verschillende radio-performances. De Nederlandse pianist Challem staat in de grootste playlists en bereikt momenteel honderdduizenden unieke luisteraars per maand.

Lees Meer