Indie

Rosa Butsi

Rosa Butsi is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence popzaal Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego.


Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een ear-pleasing mix van jazz en pop. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas en Jordi Geuens (Selah Sue) op drums, brengen ze in trio veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen. Ze deelde het podium al met Black Sea Dahu en Gabriel Rios. Als vaste bandlid van Douglas Firs tourde ze langs menig groot podia in de Benelux.

Rosa Butsi legt fundament voor aankomend album

Belpop blikt op 2023 met Rosa Butsi

@rosabutsi

Lees meer

Floris Daelemans, presentator van het Radio 1 (BE) programma Belpop blikt op 2023 met o.a. Rosa Butsi. In het interview wordt voorzichtig een release datum genoemd en de nummers Marigold en Magenta worden gedraaid. Het interview geeft een veelbelovend vooruitzicht van 2023.

Lees meer

Een Acoustic Winter met Rosa Butsi

@rosabutsi

Lees meer

Rosa Butsi bracht in September haar single Marigold uit. De single werd vertolkt in een mooie 27 Tapes sessie en de song begon al snel te resoneren in verschillende mood playlisten, waaronder Acoustic Winter. Op zowel Spotify als Apple Music. Toeval? In elk geval een perfecte match en een mooi fundament voor het aankomende album.

Lees meer

Rosa Butsi

Van productie tot exploitatie met succes samengewerkt


In aanloop van het aankomende album hebben we met plezier gewerkt aan twee single-releases van Rosa Butsi. Haar following steeg naar 50.000 maandelijkse luisteraars op Spotify; een sterk fundament.

Lees Meer