Pop

Sophie

Sfeervolle popmuziek geschreven door bassiste Sophie van Schaik. Of eigenlijk, fragmenten uit het dagboek van moeder en muzikant Sophie. Melodieus en fragiel. Beeldend en soms beladen. Maar vooral vol met liefde. Beladen door het verhaal. Het verhaal dat Sophie eindelijk kon opschrijven toen het eruit kwam in een storm van melodieƫn.


Sophie is altijd actief geweest als live- en studio bassist en backing vocalist. Ze speelde o.a. met Diggy Dex, Jacqueline Govaert en Eefje de Visser. Ze is opgeleid aan de Rockacademie van Tilburg en het Conservatorium van Maastricht. Na de geboorte van haar zoontje verbleef ze voor een langere periode in Ronald McDonald Huis Maastricht waarna zij werd getriggerd om te schrijven over haar ervaring.

Sophie deelt 27 Tape "Ruis"

Sophie opgenomen in Equal playlist Spotify

sophievanschaik

Lees meer

Na verscheidene playlists zoals IndiepuntNL, Made in NL, Mooi Nederlands, is de nieuwe single Zonden van Sophie toegevoegd aan het toonaangevende Equal. Langzaam werkt Sophie naar haar EP release dat dit voorjaar te horen is.

Lees meer

Officiƫle video Sophie door 27 Tapes

sophievanschaik

Lees meer

Ruis is weerlegd in een studio-impressie opgenomen door 27 Tapes. De song is een liefdesliedje dat vanuit een sobere gitaarpartij ontpopt tot een rijke uplifting song. Opgenomen in de Moon Music Studios waar het liedje tot leven kwam met arrangementen van toetsenisten Erwin Tuijl en Mike Roelofs, Gitaren van Ingo Jetten, en drums van Nicky Hustinx.

Lees meer

Sophie

Sophie debuteert met eerste singles in het Nederlands


Met 4 singles heeft Sophie de basis gelegd voor wat er komen gaat. Een prachtige in-house productie waar ontzettend veel te ontdekken is. Intussen tijd is een 27 Tapes-sessie opgenomen en verscheidene songs staan in playlists.

Lees Meer